Hoe werken wij?

Team Podologen: "The sky is the limit"
Laure Maes - Willem Tas -  Ines Bergmans  - Paul  BORGions - Ellen Briers - Florian  BORGions  - Sophie Daniels

Paul BORGions en zijn team zijn innovatoren in de wereld van de podologie.
Ze kijken niet alleen naar de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet, maar ze linken eventuele problemen ook aan hoger gelegen lichaamssegmenten.
Deze holistische aanpak, die de patiënt in zijn totaliteit bekijkt, is vernieuwend en noodzakelijk voor de beste levenskwaliteit.

Holistische aanpak

Paul BORGions zweert bij een holistische aanpak. Als therapeut probeert hij de oorzaak van een voetprobleem te behandelen, maar hij kijkt daarbij ook naar andere fysieke problemen die geoptimaliseerd kunnen worden en die de podologische therapie nog beter kunnen doen slagen. "Ik raad mensen die een probleem hebben met gaan, staan, lopen, sporten, kortom met functioneren, altijd aan om een afspraak bij ons te maken", legt Paul BORGions uit. "Wij kunnen mee helpen zoeken naar de oorzaak van het probleem. Al betekent dat niet dat je bij ons sowieso met inlegzolen naar buiten stapt. Soms liggen andere (para)medische factoren aan de oorzaak van het probleem. Dan kiezen wij ervoor om de patiënt door te verwijzen naar bijvoorbeeld een andere arts, sportarts, kinesitherapeut, osteopaat, chiropractor, diëtist, ... Een groot pluspunt: ik heb doorheen de jaren een enorm netwerk van partners uitgebouwd. Ik verwijs patiënten nooit naar een instelling of een gebouw, maar naar een andere specialist waar ik vertrouwen in heb."

Werkwijze

Wanneer blijkt dat podologische zolen het probleem van een cliënt kunnen verhelpen, doorlopen Paul en zijn team vijf stappen:

Leuk om weten is dat elke stap een eigen concept is van Paul BORGions.
Hij ontwikkelde de meetinstrumenten, de 3D video analyse software, het 3D scans systeem, de 3D software om de zolen te maken tot het uittekenen van een volledig gerobotiseerde productie keten.

1. Maatafname

In deze fase vindt de anamnese plaats: een uitgebreid gesprek met de patiënt om zoveel mogelijk informatie te bekomen over klachten, persoonlijke achtergronden, activiteiten, vorige problemen of kwetsuren. Daarnaast maken de podologen een analyse van de schoenen die de patiënt in gebruik heeft. Op die manier komen ze te weten welk soort schoenen gedragen worden en hoe deze worden versleten. Tot slot voeren ze een klinisch onderzoek en metingen uit. Meten is immers weten, en niet alleen het meten van de voet, maar ook van de heup en de knie is belangrijk. Paul BORGions ontwikkelde hiervoor eenvoudige meettoestellen die podologische biomechanische metingen een stuk eenvoudiger maken.

Video-ganganalyse

2. Video-ganganalyse

Tijdens de video-ganganalyse en/of -loopanalyse worden hoekmetingen uitgevoerd met de 2D Video App en via high speed bewegende beelden. Met 6 high speed camera's (links, rechts, voor, achter, boven) worden opnames gemaakt die resulteren in een podologisch rapport.

3. Belaste 3D afdruk en Scan

Met de 3D Digitizer wordt een belaste 3D voetafdruk gemaakt die de basis vormt voor het realiseren van de Podologische  Zolen.
Dit uniek combi systeem laat toe om de voet te belasten, deze in de best mogelijke stand te positioneren en dan te scannen.
Door gebruik te maken van afdrukrecipiënten blijft de morfologie van de voet volledig behouden.

Het uniek technisch voordeel van de 3D Digitizer is dat hij de relatie-hoek tussen voor- en achtervoet kan meten op het 3D voetmodel.
Dit is een extra controle met de metingen, de video ganganalyse en de zool correcties.

4. 3D Sole App

De 3D Sole App is een huzarenstukje, ontwikkeld door Paul BORGions, dat wiskundige algoritmes toepast op de biomechanica van een 3D voetmodel. Deze App verschilt enorm van andere software om 3D zolen te ontwerpen. Enerzijds blijft de 3D Sole App de biomechanische correlatie van de assen van achtervoet en midvoet trouw, anderzijds kunnen deze assen dynamisch ten opzichte van elkaar roteren. Deze methode is door een patent beschermd.

5. BORGinsole podologische zolen

In een laatste fase worden de zolen vervaardigd. Deze zijn het resultaat van de perfecte scan van de voet in zijn meest ideale positie, gemaakt door de 3D Digitizer en bewerkt met de 3D Sole App. Paul BORGions werkt met de gepatenteerde BORG'insole', geen gewone maar een unieke Podologische inlegzolen.
Niet alleen de voetassen, maar al de gewrichten die bij het stappen en lopen nodig zijn, worden dankzij de zool geoptimaliseerd.
Zo wordt via de voet het hele bewegingssysteem gesynchroniseerd op elk moment van de beweging.

De productie van de zolen zelf gebeurd door een wereldwijd uniek Robotsysteem.
Deze manier van werken geeft de mogelijk om in het uiterst geschikte (licht, stevig, duurzaam, aanpasbaar, wasbaar, flexibel, comfortabel,...) EVA materiaal te werken.
De Robots zijn veel nauwkeuriger dan we ooit op een andere manier konden bereiken. En omdat die nauwkeurigheid nu net zo belangrijk is vonden we deze investering meer dan de moeite waard.

Met de kennis van de podoloog als belangrijkste item, moet de productie een logisch gevolg zijn van elke precisie stap die werd genomen van intake, onderzoek, 2D video-analyse, 3D scan, 3D ontwerp tot uiteraard ook het ganse productieproces.

Overtuigd van onze werkwijze?